Over Mousse de Lin

Onze historiek

Lijnolie, geperst uit de lijnzaden van de vlasbloem, bevatten specifieke eigenschappen voor heel uiteenlopende toepassingen, van voeding en verf tot zeep en schoonmaakmiddelen. Die veelzijdigheid gaf molenaar Gustave Vandeputte in 1887 het idee om lijnzaad te persen in zijn windmolen in het zuidwesten van Vlaanderen.

Gustave en de volgende generaties bouwden het familiebedrijf in 135 jaar tijd uit tot een grote speler met wereldwijd bereik.

Mousse de Lin

Mousse de Lin heeft al een eeuw ervaring in zeepproductie en is dan ook een vaste waarde in veel Belgische huishoudens. Het is een rasecht topmerk voor kwalitatieve en duurzame vloerverzorging en -reiniging.

Al onze lijnoliën worden gemaakt met natuurlijke olie uit de zaden van olievlas. Dankzij hun unieke eigenschappen reinigen, beschermen en voeden de oliën moeiteloos alle soorten vloeren en oppervlakken.

Mousse de Lin Tradition

Met Mousse de Lin Tradition bieden wij een uitgebreid gamma aan hedendaagse producten op basis van traditionele grondstoffen. Lijnolie, soda, natrium bicarbonaat,… staan allemaal garant voor een proper resultaat met respect voor de behandelde oppervlakken en het milieu.

Bovendien biedt het Tradition-gamma de kans om je dagelijkse huishouden duurzamer, doeltreffender en betaalbaarder te maken.